Informatie

Mahjong, het spel der duizend wonderen is te karakteriseren als een denksport en gezelschapsspel in één. Het spel wordt gewoonlijk gespeeld met vier personen waarbij elke speler voor zichzelf speelt. 

Mahjong is een mix van inzicht en geluk, berekening en willekeur. Het spel wordt gespeeld met stenen, die voorzien zijn van fraaie afbeeldingen zoals o.a. tekens, bamboes en kringen. Het gaat erom zo snel mogelijk een mooie combinatie van veertien stenen te maken. Dat is vaak lastiger dan het lijkt. Het originele Mahjong moet niet verwisseld worden met het Mahjong dat vaak als patience spel op de computer wordt gespeeld.

Speel je het originele Mahjong, dan keer je de doos met stenen boven de speeltafel om, bouwt de muur, pak je stenen en ga op jacht naar mooie combinaties. Mahjong is een prachtig spel met meer dan duizend mogelijkheden.Er zijn verschillende manieren om Mahjong te spelen, in de loop der jaren zijn in elk land varianten ontstaan van het originele Mahjong. Op de vereniging spelen wij de MCR (Mahjong Competition Rules), deze variant wordt wereldwijd gespeeld.   

Meer weten?
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer leren over MCR mahjong? Klik dan op onderstaande link om een volledige handleiding te bekijken.
Handleiding MCR mahjong

Tekens 1 t/m 9
Kringen 1 t/m 9
Bamboe 1 t/m 9
4 Winden en 3 draken
Bloemen en seizoenen


Reacties zijn gesloten.